Вода необхідна і корисна для організму. Але також, вона може завдати шкоди. Якщо пити її неправильно. Пиття води перед самою їжею розбавляє шлунковий сік, тим самим погіршуючи травлення.

Рекомендується:

  • випивати склянку теплої води натщесерце вранці (можна з додаванням лимона або імбиру, за відсутності хронічних захворювань);
  • пити воду за 40 хвилин до їди і через 40 хвилин після;
  • після вживання м’яса, бажано витримати мінімум 1,5-2 години перед питтям;
  • під час їжі допускається пиття води, але не більше 1-го стакана;
  • випиваючи склянку води після кави, ви знижуєте ризик зневоднення. Так як кава – сечогінний напій;
  • а якщо випивати склянку води після чаю – знижуєте навантаження на нирки і концентрацію етилового спирту в крові;
  • а якщо випивати склянку води після чаю – знижуєте навантаження на нирки і концентрацію етилового спирту в крові;
  • пити потрібно тільки теплу воду (кімнатної температури), так як при питті холодної, шлунково-кишковий тракт отримує підвищений стрес: стискаються судини і травні процеси сповільнюються;
  • підвищення денної норми води допускається при збільшенні активності та за спекотної погоди

Comments (13)

Comments are closed.