Для точного підбору фільтра, пропонуємо провести аналіз води. Для цього потрібно зробити забір води в чисту 2-х літрову пляшку. Під час аналізу перевіряються:

  • Запах води – вказує на наявність забруднень.
  • Смак і присмак – солонуватий ознака наявності розчиненого у воді хлориду натрію; гіркуватий – сульфату магнію; кислуватий – розчиненого вуглекислого газу або кислотами.
  • Кольоровість – показує наявність у воді органічних і неорганічних розчинених речовин. Дозволяє правильно вибрати систему водоочищення.
  • Каламутність – наявність зважених речовин: наявність зважених речовин органічного і неорганічного походження, піску, глини, мулу, бактерій і мікробів.
  • Окиснюваність – вміст органічних і неорганічних домішок, що окиснюються, які за певних умов здатні окиснюватися сильним хімічним окислювачем.
  • рН-водневий показник – залежно від його величини, може змінюватися швидкість протікання хімічних реакцій, ступінь корозійної агресивності води, токсичність забруднювальних речовин та інші її характеристики.
  • Жорсткість загальна – характеризує властивість води, пов’язану з вмістом у ній розчинених солей лужноземельних металів (кальцію і магнію).
  • Залізо – пиття води з підвищеним вмістом заліза може призвести до відкладення його сполук в органах і тканинах людини. Вода має характерний металевий присмак, утворює іржаві патьоки.
  • Марганець – підвищений вміст у воді може чинити токсичний і мутагенний ефект на організм людини. Вода має металевим присмаком. Його присутність призводить до прискореного зносу побутової техніки та систем опалення, до появи чорних плям на посуді, білій білизні під час прання, забарвлює нігті та зуби в сірувато-чорний колір.
  • Хлор
  • Гідрокарбонати
  • Лужність
  • Нітрати
  • Сульфати
  • Натрій
  • Калій
  • Аміак
  • Загальна мінералізація.

Comments (13)

Comments are closed.